JBLT Groep

NLP Master Practitioner en Persoonlijk Leiderschap - Inhoud

Na de opleiding tot NLP Practitioner is de NLP Master Practitioner en Persoonlijk Leiderschap opleiding een prachtig en bijzonder effectief vervolg. De training biedt een extra verdieping in de stof en is daarmee een nóg steviger impuls aan jouw persoonlijke ontwikkeltraject.

Krachtige Elementen
In de opleiding vind je krachtige elementen zoals NLP-technieken, Ericksoniaanse hypnose, schaduwintegratie, systemisch werken, Organic Scorecard, etc. Samen met de kennis, ervaring, humor en het enthousiasme van de JBL-trainers maakt dat de NLP Master Practitioner tot een verhelderende ervaring. Een leerzame en uitdagende volgende stap in jouw ontwikkeling! Welke onderdelen kun je tijdens de NLP Master Practitioner opleiding verwachten?

Metaprogramma's
Metaprogramma's zijn mentale, perceptuele programma's voor het filteren en organiseren van informatie. Deze metaprogramma's (eigenlijk de software van ons brein, of ons sturingsmodel) bepalen waar wij onze aandacht op richten. Ze bepalen de interpretatie en beoordeling van al onze ervaringen. Ze beïnvloeden op onbewust niveau en vormen op die manier de spelregels voor ons denken en voelen. Het is van grote waarde om deze metaprogramma's te leren herkennen en erkennen (ze zijn uniek van jou!). Veel NLP-technieken en veranderingsprocessen hebben directe invloed op onze metaprogramma's!

Kerntransformatie
Transformeer gedrag door op dieper onbewust niveau, bij de kern, de verandering aan te brengen. Dit proces is een unieke ervaring met je eigen bron.

Tijdlijnen
Een verdere verdieping in de werking van tijdlijnen. Tijdlijnen geven inzicht in hoe jij jouw ervaringen uit het verleden hebt georganiseerd en opgeslagen en hoe deze ervaringen en de betekenis die jij er aan bent gaan geven, in je dagelijks leven vaak onbewust een belangrijke rol blijven spelen. Met behulp van de tijdlijn heb je veel mogelijkheden om veranderingen door te voeren.

Emoties
Een emotie is een reactie op de manier waarop wij onze waarnemingen interpreteren, dus de betekenis die wij er, vaak onbewust, aan geven. Je emoties vertellen je op die manier veel over jouw unieke model van de wereld. Eén van de manieren om met je emoties om te gaan is door te begrijpen hoe emotionele reacties in elkaar zitten en hoe jouw model van de wereld er uit ziet. Het model van de vier elementen is prachtig zichtbaar in de keuzemogelijkheden die je gaat ontwikkelen met betrekking tot emoties:

  • herkennen van de emotie, o.a. door inzicht in jouw model van de wereld
  • erkennen van de emotie: de emotie is van jou en ook uniek van jou, afkomstig vanuit jouw eigen interne representatiesysteem
  • expressie: structuur van de emotie en van de mogelijk nieuwe keuze die je wilt maken
  • loslaten: interventies toepassen om de nieuwe keuze te gaan toepassen

Logische niveaus
Ook hier gaat het om een verdieping en verbreding van het werken met de Logische Niveaus. Tijdens de Practitioner opleiding heb je daarmee natuurlijk al ervaring opgedaan. In ons functioneren als mens onderscheiden we zes niveaus waarop onze ervaringen zich afspelen. Inzicht in de samenhang tussen de diverse niveaus en bewuster functioneren op de verschillende niveaus geeft je vele mogelijkheden tot en met maken van rijkere keuzes. We zullen ook meer aandacht geven aan de niveaus van identiteit en missie.

Criteria/overtuigingen en transformatie
Criteria en overtuigingen vormen één van de zes levels van de logische niveaus. Vanwege de hoge impact van overtuigingen (ook wel beliefs genoemd) gaan we hier apart en uitgebreid aandacht aan besteden. Overtuigingen geven betekenis aan onze ervaringen en motiveren ons handelen bewust en vooral ook onbewust. Anders gezegd: al je gedrag is een logisch gevolg van je overtuigingen. Je leert ontdekken welke overtuigingen je belemmeren en welke je ondersteunen. Ook leer je krachtige processen en interventietechnieken om overtuigingen op te sporen en te transformeren.

Waarden
Jouw waarden zijn de grootste onbewuste sturende factoren in je leven. Overtuigingen zijn gegroepeerd rondom waarden die voor jou belangrijk zijn. De herkenning en erkenning van de werking van deze waarden geeft een enorme verrijking van het leren kennen van jezelf. Uiteraard wordt ook duidelijk in welke vorm/structuur je aan deze waarden uiting geeft en welke acties ze genereren in jouw leven. We werken onder andere met de criteria-spin, één van de krachtigste inzichtmodellen van NLP!

Modelleren
NLP is ooit ontstaan vanuit het modelleren: het gericht observeren en reproduceren van het succesvolle functioneren (denken, voelen en handelen) van anderen. Het is een vorm van versneld leren. Veel van de NLP technieken zijn in het modelleren toepasbaar. Tijdens de Master Practitioner opleiding doorloop je een individuele modelling opdracht om het door jou gekozen, specifiek succesvol doelvermogen van iemand in kaart te brengen en de structuur daarvan toe te passen op jezelf.

Strategiën
We gaan het werken met strategieën verfijnen door onder meer het toepassen van submodaliteiten en metaprogramma's. Door strategieën te leren zien en aanpassen kom je achter ‘het verschil dat het verschil maakt'.

Onderhandelen en bemiddelen
We hebben het hier vooral over intrapersoonlijk onderhandelen: de communicatie met en tussen verschillende deelpersoonlijkheden. Uiteraard is het aangeleerde ook interpersoonlijk toepasbaar. Het werken met delen (ook al in de practitioner toegepast) zal in de Master Practitioner vooral op identiteitniveau plaatsvinden.

Vierde generatie NLP en systemiosch werken
In onze NLP Master Practitioner opleiding vind je vierde generatie NLP methoden. Veride generatie NLP maakt gebruik van alle aanwezige kennis in het 'veld'. In het verlengde daarvan passen we systemisch werken (familieopstellingen en structuuropstellingen) toe om jouw ontwikkelproces te verdiepen.

De Organic Scorecard als ondersteuning in je ontwikkelweg  
Je krijgt de kans om een Organic Scorecard van Transmind in te vullen en een individuele terugkoppeling te ontvangen van Ida Baas, bij voorkeur voor aanvang van de Master Practitioner. De Organic Scorecard meet het bewustzijn en het geeft inzicht in de wijze waarop iemands gedrag ontstaat. Het maakt je (onbewuste) verlangen helder en laat ook zien welke strategie je in het dagelijks leven hanteert die contraproductie op dit verlangen werkt. In een Organic Scorecard komt het onbewuste innerlijke verhaal dat iemand te vertellen heeft naar boven en kunnen de diepliggende oorzaken van gedrag zichtbaar gemaakt worden. Gezien het transformatieve karakter van de processen binnen de NLP Master Practitioner vind ik de Organic Scorecard een prachtige ondersteuning. 
Voor meer informatie zie de website van Transmind.  

En nog veel meer...
Je hebt in het kort kunnen lezen over de krachtige tools en principes waarmee we in de cursus aan het werk gaan. Wil je je na het volgen van de opleiding tot NLP Practitioner ontwikkelen tot NLP meester en wil je een verdieping in je persoonlijke ontwikkeling? Dan is de NLP Master Practitioner opleiding de beste keuze!

NLP Master Practitioner Inschrijven

Printen


Informatieavond NLP
Gratis interactief kennismaken met NLP
27 Januari 2016
19:30
16 Februari 2016
19:30
22 Februari 2016
19:30
Vught en Deventer
Familieopstellingen Workshop
Dagworkshop opstellingen
19 Februari 2016
09:30
15 April 2016
09:30
10 Juni 2016
09:30
02 September 2016
09:30
21 Oktober 2016
09:30
16 December 2016
09:30
Deventer
NLP Practitioner en Persoonlijk Leiderschap
opleiding start op
16 Maart 2016
15:00
Milonga
NLP Master Practitioner en Persoonlijk Leiderschap
start op
06 April 2016
09:00
Milonga
NLP Surplus 2016
eenmalig 4 dagen voor practitioners en masters
11 Mei 2016
09:00
Milonga