Banner jbl trainingen
Leuk Nieuws: Grenzen december 2010
cartoon

Column

Klaar om je grenzen te verleggen?

Nieuwe gebieden ontdekken kan wel eens een uitdaging zijn. Je vleugels uitslaan om grenzen op te zoeken. Er overheen kijken, klaar om er overheen te gáán. Welke onbegrensde mogelijkheden en uitdagingen stralen je tegemoet? Gewoon met je ogen dicht een zonnige bestemming kiezen; liefst naar de mooiste plek op aarde.....paspoort bij de hand.....of toch niet? Want is de mooiste plek op aarde niet heel dichtbij te vinden? Die mooiste plek ligt besloten in jezelf. Dus als je buiten je eigen grenzen naar binnen kijkt, dan zou dat zomaar heel nieuwe inzichten en bestemmingen kunnen opleveren. En het mooie is: daar heb je niet eens een paspoort voor nodig. Ook geen reisverzekering, trouwens. Want als je die grenzen gaat verkennen ben je altijd verzekerd van een verrassende bestemming!

NLP en je onbegrensde mogelijkheden

Waar ligt de grens?

Hoe klinkt het als je hoort dat we als mens onbegrensde mogelijkheden hebben. Hoe voelt het om vrij te zijn om je grenzen te kiezen en hoe mooi is het om over je grenzen heen te kijken? En dat we weten dat er nog veel meer mogelijk is? Dat er buiten onze bekende ruimte een wereld vol mogelijkheden ligt waar we soms onze comfortzone even voor verlaten? Deze tijd van het jaar is een mooie periode om je weer bezig te houden met je wensen, dromen, doelen, verlangens. Volgens de eeuwenoude maya-kalender is 25 december de eerste dag van 13 dagen waarin 'het begin van het leven' centraal staat. Wellicht voor een ieder van ons het begin van een volgende stap.
NLP kent een prachtig 'outcome model' dat door JBLT is aangepast aan de beweging van deze tijd. Wil je er meer over weten? Neem gerust contact met ons op.

Nieuw leiderschap een trend of een must?

van The Leadership Factory

Het 'nieuwe leiderschap' is in ieder geval ook een trend. Want veel leiders praten erover. Over leiden met een bredere visie, vanuit het hart, duurzaam en bewust, en vanuit een échte win-win overtuiging. Er is ook een grenzeloze stroom boeken, workshops en seminars over deze nieuwe manier van leiderschap. En zelfs een documentaireserie op tv. Wij vragen ons overigens af hoe 'nieuw' dit leiderschap is. Eeuwenoude wijsheid geeft allang hetzelfde aan. Blijkbaar zijn we het vergeten en kunnen we het onszelf nu weer herinneren. We weten (in ieder geval van binnen) dus allang dat het anders kan. We doorzien dat onze beslissingen, hoe klein soms ook, verstrekkende positieve gevolgen hebben. We voelen allang dat we de grenzen gaan aangeven van wat toelaatbaar is en wat niet en we geven dát wat in het belang is van iedereen, voorrang. We weten allang dat alleen duurzaam geleide bedrijven ook op lange termijn bestaansrecht hebben. Dus laten we het nu dan maar gaan doen. En laten we over de soms zorgvuldig gecultiveerde grenzen heenstappen van onze eigen comfortzone om het 'nieuwe' leiderschap ook echt in de praktijk te brengen op alle niveaus van ons leven. De bagage is er al, we zijn al ingechekt, er is geen weg meer terug, alleen nog vooruit.
En is een zetje of ondersteuning daarbij wensenlijk: The Leadership Factory biedt u die graag.

Grenzen stellen

Hoe blijf je in je eigen kracht

Wil je nog meer in je eigen kracht blijven? Of zou het prettig zijn als je soms eens ongestoord kunt 'zijn' of kunt werken terwijl er om je heen toch zoveel gebeurd? Of meer 'geaard' zijn? Hierbij een aantal kleine en simpele stappen die je direct kunt toepassen, waarmee jij je grens stelt.
* zittend of staand en gebruikmakend van je voorstellingsvermogen * volg even je ademhaling en je hoeft er niets aan te veranderen, gewoon alleen te volgen * stel je voor (bedenk, visualiseer, voel) dat je bij iedere inademing de lucht die je inademt, via je lichaam (ruggengraat) door je bekken (of voeten) met de uitademing de grond in laat gaan * bij iedere uitademing stel je je voor dat die verbinding dieper naar het binnenste van de aarde gaat (kijk en stel je voor hoe deze verbinding er uit ziet) * dit kun je een aantal ademhalingen herhalen en je voorstellen dat je tot het binnenste van de aarde reikt * stel je voor dat deze verbinding flexibel is en overal met je meegaat als je beweegt * maak dan een denkbeeldige cirkel (armlengte) om je heen * laat deze cirkel jouw grens zijn, de grens waarin jij bepaalt wat er binnenkomt en wat niet, de ruimte van jouw keuzevrijheid, de grens waarbinnen jij in je eigen kracht bent * laat ook deze denkbeeldige cirkel/grens flexibel met je meegaan.
Simpel en effectief.

Familieopstellingen

de kracht van systemisch werk

Buber zegt: "De schat is waar men staat". Maar mensen moeten wel eerst op reis om deze schat te kunnen vinden. Zodat ze kunnen leren met een nieuwe blik naar het oude te kijken en dit opnieuw betekenis te geven.
We gaan met familieopstellingen op reis in de tijdloze ruimte om onze antwoorden te vinden en ons te realiseren dat het daar is waar wij staan.
Op 5 en 6 februari geeft Peter deVries een 2-daagse workshop Familieopstellingen. Deze workshop zal dit keer in het teken staan van het thema 'relaties'. Dat betekent dat Peter in zijn toelichtingen het accent zal leggen op relaties en op de werking van familiesystemen in die relaties. Uiteraard kunnen de deelnemers ook een ander vraagstuk inbrengen voor een opstelling.
Kijk voor meer info bij de workshop familieopstellingen

 

Wij wensen u een GRENZELOOS GOED 2011 toe.
Namens alle mensen die aan The Leadership Factory en JBL trainingen verbonden zijn,
Ida Baas 

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Vul dan het afmeldformulier in.