Banner jbl trainingen
Leuk nieuws: Kracht juni 2011
cartoon

Column

Druk? Op krachten komen?

Door Robert Jan Schinkel

Ken je dat? Stress, moe, uitgeput, leeg, afgedraaid...(jij natuurlijk niet, maar je hoort het vast wel bij anderen). We zijn toch modern? En modern betekent druk, druk, druk... Drukke baan, drukke kinderen, drukke hobby's, druk sociaal leven... Soms zit je er even doorheen. En dan helpt naar chocola grijpen echt niks, hoor. Dan moet je gewoon écht even nieuwe energie opladen. Gelukkig is dat snel opgelost. Heb je tegenwoordig steeds meer oplaadpunten voor, toch? Gewoon de stekker er in, tijdje opladen en je kunt weer een tijd vooruit. Bijtanken. Volgooien. Nieuw energie. Er is alleen één nadeel: van logistieke aard. Er zijn namelijk nog niet zoveel oplaadpunten beschikbaar. Heel onhandig. Het is dan ook veel makkelijker wanneer je jezelf kunt opladen. Wanneer jij je eigen oplaadpunt bent. Hop: spreekwoordelijke stekker er in en gáán. Je bent zelf een onuitputtelijke bron van energie. Een persoonlijke krachtcentrale met individuele voordelen. Je hoeft de meterstand niet eens in te vullen. Je bent altijd in de buurt en beschikbaar. En jezelf opladen heeft trouwens nóg een energiek voordeel: je houdt er een fonkelende peroonlijkheid aan over!

Er is geen weg naar geluk...geluk is de weg

vanuit NLP bekeken door Ida Baas

Herken je dat? Op vakantie gaan om 'eindelijk tot rust te kunnen komen'? En dan is het zover en is de rust er nog niet, of niet snel genoeg? Of herken je: eerst alles af en dan heb ik rust om iets voor mezelf te doen? Of: eerst de hoge omzet en dan is er overvloed? Of: als ik nu maar voor mezelf zou kunnen beginnen, dan heb ik vrijheid. Terwijl dat alles (rust, overvloed, vrijheid) ook het vertrekpunt zou kunnen zijn. "Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg" zei Boeddha daarover. En vul op de plaats van geluk in wat je wilt: rust, kracht, energie, liefde, vrijheid, succes, overvloed, etc.

We denken nog steeds dat we van alles moeten doen om iets anders wat we graag willen te bereiken. En het tegendeel is waar. Hoe harder we het gevoel hebben dat we iets moeten doen om kracht te ervaren of om rust te hebben...hoe verder het van ons af is. Dus wat bedoelde Boeddha dan? Dat we ook geen doelen meer hoeven behalen? Natuurlijk kan dat wel. En er is meer... Binnen NLP werken we met het 'outcome model' om doelen vast te stellen en te behalen. De naam Outcome zegt al veel: het komt uit! Vooral onderscheidend van andere doelstellingenmodellen is de vraag: wat levert het halen van dit doel je op? (bijvoorbeeld: rust, energie, kracht, vrijheid). En daar komt dan de wijsheid van Boeddha, want dát heb je namelijk allang! Je kunt geen rust benoemden en erkennen als je het niet kunt voelen, gewoon nu al... Nu je het uitspreekt of denkt. Het kan niet anders of je voelt het meteen. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen; ook geen doel voor te halen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen actie hoeft te ondernemen om je doelen te bereiken. Het is echter fijn om je te realiseren dat hetgeen je wilt bereiken al in jezelf aanwezig is!. Dan is er dus geen weg naar geluk, geluk is de weg, en die ken je allang. En er is dus ook geen weg naar rust...rust is de weg. Een ontspannen zomer gewenst!

 

Terug in je eigen kracht de balans herstellen

Familieopstellingen

Op onbewust niveau dragen we blokkades of processen met ons mee die al generaties geleden in onze familiesystemen zijn gevormd. Die kunnen nog altijd een beperkende rol spelen in je leven van nu. Door deelname aan een familieopstelling krijg je nieuwe inzichten in bestaande systemen en patronen. Dat helpt je om de balans te herstellen en in je eigen kracht te komen, zodat je nieuwe keuzemogelijkheden voor jezelf creëert. Deelname aan familieopstellingen is zowel voor degene die een vraag inbrengt als voor de andere aanwezigen een krachtige en verdiepende ervaring!

Familieopstellingen Workshop: Op 10 en 11 juni is er nog een enkele plaats vrij om deel te nemen aan de Familieopstellingen Workshop onder begeleiding van Systemisch Werken expert Peter deVries. Je kunt je eigen vragen en thema's inbrengen en tevens meedoen als representant. Een prachtig cadeau voor jezelf, waar je veel kracht uit zult halen. Klik hier voor meer informatie 

Krachtenbundeling The Leadership Factory, JBL trainingen en Stratos BV

samen nog sterker voor onszelf en onze klanten

Om onze krachten te bundelen en onze klanten een nog sterker en breder pallet aan te bieden zijn wij een alliantie aangegaan. En 'wij' dat zijn The Leadership Factory (incompany trainingen -persoonlijk- leiderschap en teamontwikkeling), JBL trainingen (NLP opleidingen en systemisch werken) en Stratos (loopbaanbegeleiding, individuele-,  team- en organisatiecoaching).

Zo begeleiden we onze zakelijke klanten naast (persoonlijk)leiderschapsprogramma's ook in de gerichte groei van individu en organisatie. Vanaf nu maakt ook coaching in alle kracht deel uit van ons aanbod. En staan er zeker 10 ervaren coaches klaar om uw gerichte groei te ondersteunen. In 2012 resulteert deze samenwerking verder nog in een uniek en eigenzinnig concept: NLP in Business (NLP practiotioner gecombineerd met voor de deelnemer gerichte individuele business- en leiderschapscoaching). Binnenkort vertellen we graag meer over de ontwikkelingen die voortkomen uit deze krachtenbundeling.

 

Leuk nieuws is een uitgave van de JBLT Groep: The Leadership Factory en JBL trainingen.
Namens het JBLT team alvast een hele fijne zomer toegewenst.
Ida Baas  
Contact via telefoon: 06-29545832 
en via website

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Vul dan het afmeldformulier in.