Banner jbl trainingen
Begin met het einddoel voor ogen maart 2012
cartoon

Column

Steven Koffie: vandaag behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zo. Net vers gearriveerd op de zaak. Drukke dag vandaag. Ik ga vandaag aanpakken, in gang zetten, initiëren, delegeren, ontwikkelen...Affijn, u kent het wel. Best een druk programma vol uitdagingen, dus. Had je me er gisteren naar gevraagd, dan had ik misschien wel diep gezucht en gezegd: "Pfffoe, wat een drukke dag, morgen..." Dan had ik mezelf vast verloren in niet-dringende, niet-belangrijke zaken en waren mijn nutteloze inspanningen vruchteloos verzand in een oase van onbegrip en effectivitijdloosheid. Maar niet vandaag. Vandaag begin ik namelijk met het einddoel voor ogen. Als ik ook maar even mijn ogen dicht doe, dan zie ik al voor me hoe succesvol ik vandaag ben geweest. Ik voel de schouderklopjes (ook die van mezelf). Hoor de bewonderende woorden (ook die van mezelf). De beste resultaten liggen eigenlijk gewoon al op me te wachten, dus. Kan ik vandaag stap-voor-stap naartoe werken. Maar eerst even koffie. En terwijl ik een cirkel van invloed in mijn koffie roer, ben ik eigenlijk al enorm tevreden over de straks behaalde resultaten. De in het verleden behaalde resultaten geven dan geen enkele garantie voor de toekomst, maar de resultaten die ik vandaag al heb gezien, wel!

Steven Koffie, Directeur Operationele Operatiën van de afdeling Schoeisel en Onderbeenbedekking van een grote beursgenoteerde productieonderneming met veel personeel. Op zoek naar echt leiderschap en altijd in voor een kopje Covey.

Column door Robert Jan Schinkel
Cartoon van Peter van de Wiel
Volg Steven Koffie op twitter @stevenkoffie

2. Begin met het einddoel voor ogen

Persoonlijk Leiderschap bij The Leadership Factory

Heb je bij eigenschap 1 (Proactiviteit, 7 eigenschappen van effectief leiderschap door Stephen Covey) gezien dat niets een betekenis heeft behalve de betekenis die jij er aan geeft? Dat er altijd een andere keuze is? En dat je, hoe dan ook, altijd kiest. Dan heb je ook ervaren dat er maar 1 persoon is waar je werkelijk directe invloed op hebt, en dat jij zelf die persoon bent.
Dan is het tijd voor de vraag: waar wil ik heen? Wat is voor mij belangrijk?
Egenschap 2: Begin met het einddoel voor ogen, gaat over de vraag: waar wil ik naartoe, wat wil ik bijdragen? Wat is mijn missie? Beginnen met het einddoel voor ogen is krachtig. Het maakt niet uit of het gaat om een klein doel of om je levensvervulling, of dat het gaat over een klein project of over je bedrijfsdoelstelling: gebruik maken van je voorstellingsvermogen is een feest! En een must, als je Disney mag geloven, die zei: "een doel dat je je niet kunt voorstellen, stelt niets voor".
Een kleine tip: als je nu op het punt staat om je dag te beginnen, sta dan even stil bij de vraag wat je deze dag wilt bereiken. Waar wil jij deze dag aan bijdragen? Wat zijn de kleine en grote doelen van vandaag? En gebruik je voorstellingsvermogen, zie de uitkomst, ervaar hoe je het doet en merk op dat de synchroniciteit je gaat helpen. Fijne dag!

Zelf leren, ervaren en toepassen van de eigenschappen van persoonlijk leiderschap? Ida Baas, The Leadership Factory, geeft open trainingen over deze 7 eigenschappen. Meer informatie is te vinden op onze site.

 

NLP en de 2e eigenschap van Covey

Bij JBL trainingen

Doelgerichtheid en NLP zijn één. Niet alleen leer je om met 'het einddoel voor ogen' te beginnen, maar ook om dit doel daadwerkelijk van te voren al te beleven, alsof het er al is. Je leeft je in en daardoor ben je het al aan het creëren. Je gelooft er in en boort de bronnen in jezelf aan om jouw persoonlijke einddoel al te bereiken. En natuurlijk leer je ook hoe je andere mensen hierin meeneemt, inspireert en motiveert.
Je ervaart ook dat elk doel iets oplevert. En dat 'iets' is waarvoor je het uiteindelijk doet. Dat gaat meestal over een (hoge) waarde, zoals vrijheid, geluk, voldoening, plezier, bijdrage of succes. Om uiteindelijk aan te sluiten bij je missie. Een van de sterkste manieren om je doelen te bereiken, is het werken aan je doel vanuit die hogere waarde die voor jou belangrijk is. Is 'vrijheid' voor jou de reden waarom je een bepaald doel wilt bereiken? Vertrek dan vanuit 'vrijheid'. Laat je acties zijn vanuit 'vrijheid'. Want dat gevoel ken je immers allang. Je hoeft het je alleen maar weer te herinneren en het maakt je effectiever op de weg naar jouw doel. Dus doe zoals Boeddha zei: "Er is geen weg naar vrijheid, vrijheid is de weg".

 

Wil je meer weten over de NLP Practitioner en Master van JBL trainingen? Kijk op de site en bezoek één van onze gratis informatieavonden. Je bent van harte welkom.

Van NLP outcome naar Ambassadeur

Dankzij NLP wordt de outcome van Robert Jan op 8 maart concreet.

Een mooi voorbeeld van werken aan je outcome (doelstellingenmodel van NLP): Tijdens de NLP Practitioner training bij JBL formuleerde Robert Jan Schinkel, tekstschrijver, zijn outcome: het uitgeven van een eigen boek. Op 8 maart is het zo ver! 'Baron Dragonder's Kleine Boek der grote Twavonturen' is een feit. Het is een Twitter-avonturenboekje geworden met 35 kleine verhaaltjes voor grote en kleine mensen. Soms gewoon grappig, soms met een diepere boodschap. Maar altijd positief, want wat je uitstraalt krijg je terug!
Het enthousiasme waarmee Robert Jan aan het boekje werkte bleek aanstekelijk (dat gebeurt vaker met een goede outcome): een twaalftal catoonists en illustratoren voorzag het boekje van kleurrijke tekeningen. Bovendien is 'Baron Dragonder', de hoofdpersoon van het boekje, door het Nationaal Fonds Kinderhulp gevraagd om officieel ambassadeur van Kinderhulp te worden. De opbrengst van het boekje gaat dan ook in zijn geheel naar dit goede doel.
"Baron Dragonder's Kleine Boek der grote Twavonturen' is vanaf 8 maart online te bestellen op www.barondragonder.nl. En dit is nog maar het begin van Baron Dragonder, uitgeverij Kanonnensteijn en het schrijverschap van Robert Jan.
Ooit gestart met het formuleren van een outcome tijdens de NLP training...

Kijk voor meer informatie op http://www.kanonnensteijn.nl 

 

Doorleren en groeien: samen zie je meer.

Open Intervisie bij Stratos

Kun jij een frisse blik van buiten waarderen en wil je daar van leren? Wil je blijvend aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling werken? Op zoek naar nieuwe inzichten over jezelf en concrete handvatten voor je vak? Open Intervisie kan de vorm zijn die dat voor jou biedt.
Door de strategische alliantie tussen The Leadership Factory en Stratos, is het mogelijk om vanaf nu deel te nemen aan een 'open intervisiegroep' onder begeleiding van ervaren coaches van Stratos.

Heb je interesse, neem dan contact op met Paula de Loor, Stratos 073-6121750 of mail met p.deloor@stratos.nl


 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van:

The Leadership Factory, traint en begeleidt in Persoonlijk Leiderschap, Effectieve Communicatie, Synergie en Systemisch Werken en
JBL trainingen, uniek en eigenzinnig opleidingsinstituut voor NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Systemisch Werken (familie- en organisatieopstellingen).
The Leadership Factory vormt een strategische alliantie met Stratos, bureau voor coaching van mens en organisatie.

Volg ons op twitter @jij_bent_leuk en @stevenkoffie

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Vul dan het afmeldformulier in.