Banner jbl trainingen
1 juli effectiever dan 1 januari?! juli 2013
cartoon

Column

1 juli effectiever voor goede voornemens dan 1 januari?!

Afgelopen week hoorde ik op de radio dat uit onderzoek blijkt dat 1 juli een effectievere datum is voor goede voornemens dan de bekende 1 januari. Volgens de onderzoekers zitten we op 1 januari nog in de winterdip, vinden we het jammer dat de feestdagen voorbij zijn en kijken we aan tegen de donkere maanden die nog komen. 1 juli beleven we blijkbaar positiever: de tijd van meer en vaker buiten zijn, opener naar onszelf en anderen, meer behoefte aan ontwikkeling, groei en opbloei. Volgens de onderzoekers is 1 juli dus een effectievere datum om goede voornemens te maken en die ook vol te houden. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Tegelijkertijd zet ik vraagtekens bij goede voornemens in het algemeen. Voornemens hebben vaak te maken met gedragsveranderingen op bewust niveau: morgen gaan we....stoppen met roken, vaker sporten, gezonder eten, betere balans vinden tussen werk en privé, iets nieuws leren, etc.
En laat 'gedrag veranderen op bewust niveau' nu net één van de moeilijkste dingen zijn om te doen. Aangezien wij onszelf voor het grootste deel op onbewust niveau aansturen, is veranderen op bewust niveau (door het je voor te nemen bijvoorbeeld) een weg die veel wilskracht, doorzettingsvermogen, discipline (en nog meer van die krachttermen) kost.
Effectiever is om je bewust te gaan worden wat er op onbewust niveau speelt, hoe jij jezelf op onbewust niveau aanstuurt, welke overtuigingen er voor (of tegen) je aan het werk zijn, hoe jij jouw patronen in stand houdt en wat het je oplevert. Ben je in staat om de verandering op onbewust niveau te laten plaatsvinden, dan is gedragsverandering een logisch en moeiteloos gevolg! Goede voornemens zijn dan niet meer nodig.
Juli is overigens wel een mooi moment om te besluiten om jouw onbewuste processen te gaan onderzoeken. Je bent van harte welkom. 

NLP maakt onbewuste processen bewust

en maakt het mogelijk om moeiteloos nieuwe keuzes te maken

Eén van de krachtige effecten van NLP is dat je onbewuste processen (die voor 99% je stemming en je gedrag aansturen) bewust kunt maken. En als je het je eenmaal bewust bent zijn er mogelijkheden voor verandering en het maken van nieuwe keuzes. Het is kiezen voor moeiteloosheid! 

NLP bij JBL trainingen is een ervaring op zich. Wij zetten ons in voor jouw ontwikkeling omdat wij geloven dat elk mens het verschil kan maken. Wij begeleiden je om (weer) meer in je kracht te komen, keuzes te maken en jouw verschil te maken. Dat doen we op onze unieke en eigenzinnige manier: we houden je even vast. Ook voor wat betreft de keuze voor de locatie (bovenstaande foto is door één van onze deelnemers in Milonga gemaakt) zijn we uniek en eigenzinnig. Wij kiezen voor een 'holding environment': een omgeving die je volledig ondersteunt! Lees meer op de site over de NLP opleidingen en Milonga. 

 

 

Natuurlijk wil je eerst kennis maken

en nagaan of jij je thuis voelt bij JBL trainingen

Regelmatig organiseren we informatieavonden. In klein gezelschap maak je kennis met NLP, met de werkwijze van JBL trainingen en met Ida Baas.
De eerstvolgende Informatieavonden zijn gepland op woendsdag 10 juli en op woensdag 21 augustus van 19.30 uur tot 21.30 uur. Mocht je niet kunnen, bel ons gerust voor het maken van een andere afspraak.
Meer informatie en aanmelden via de site. 

 

Familieopstellingen Workshop

op 20 september 2013

Familieopstellingen (Systemisch Werken) is een krachtige methode voor inzicht, verandering en persoonlijke groei.

Tijdens de dagworkshop krijg je de mogelijkheid om een vraagstuk in te brengen en/of als representant te fungeren in opstellingen voor anderen.
Of je nu ervaring hebt met opstellingenwerk of wanneer het je eerste kennismaking is, je bent van harte welkom op deze dag die je gegarandeerd veel gaat bieden. Wil je meer weten of je aanmelden, kijk dan op de website.

 

Is juli een goed moment voor goede voornemens?

Kies je voor de moeiteloosheid?

Waar je ook voor kiest, wij willen je in ieder geval een hele fijne zomer toewensen! Geniet er van met volle teugen.

 

Hartelijke groet,
Ida Baas

The Leadership Factory | JBL trainingen

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Vul dan het afmeldformulier in.