Banner jbl trainingen
Jezelf zijn januari 2015
cartoon

Column

Jezelf zijn: nog niet altijd gemakkelijk

Gewoon jezelf zijn. Willen we dat niet allemaal? Jezelf zijn op alle momenten, onder alle omstandigheden, waar en met wie je ook bent?
Als jong kind ben je volledig jezelf en bestaat er nog geen concept van het 'ik'. Dan groei je op en vanaf een jaar of 1,5 begin je het besef te krijgen van wat we het 'ik' noemen. Het begin van een hoop gedoe, want naarmate je opgroeit neemt het idee van het 'ik' toe en zonder dat je het in de gaten hebt sluipt de stem in je hoofd die zegt: "als ik dit ben, moet ik ook goed genoeg zijn". Na een tijdje ga je ongemerkt deze gedachte geloven en ben je de rest van je leven bezig 'goed genoeg' te zijn in allerlei denkbare varianten en op vele manieren met alle gevolgen van dien. Dan begint de zoektocht naar liefde, goedkeuring en waardering. Totdat je het inzicht krijgt dat het slechts om gedachten en overtuigingen gaat. Concepten waarin je ooit bent gaan geloven. En dan komt het goede nieuws: als je het ooit zelf bent gaan geloven, dan kun je dus ook iets anders geloven. Dan kun je gaan geloven dat je goed bent zoals je bent. 

Gewoon jezelf zijn, is dat niet heerlijk? Leren zien wie je echt bent. Je realiseren dat je veel meer bent dan die je denkt te zijn. Veel meer van je kwaliteiten naar buiten brengen en doen wat het beste bij je past. Inzien dat je goed genoeg bent, gewoon omdat je bent wie je bent, niet meer en niet minder! 

Ik wens je voor 2015 een jaar toe waarin je op steeds meer momenten gewoon bent zoals je bedoeld bent te zijn: jezelf!

Hartelijke groet,
Ida Baas 

Activiteiten van JBL trainingen in 2015

stappen om steeds krachtiger te zijn wie je allang bent

NLP Practitoner, startdatum 1 april 2015
NLP bij JBL trainingen is echt anders: wij faciliteren het krijgen van inzichten en het nemen van stappen om jezelf beter te leren kennen, te zijn wie je bent en daarmee het beste uit jezelf te halen en je eigen weg te volgen. Neuro Linguïstisch Programmeren is 'slechts' een middel, niet het doel op zich. We zetten veel meer dan alleen NLP in.
In de keuze van de locatie zijn we uniek. Deze draagt echt bij aan het ondersteunen van jouw groei- en ontwikkelproces. Lees op de site meer over wat je gaat 
ervaren. Wees welkom om mij, Ida Baas, NLP trainer, van te voren te ontmoeten in een persoonlijk gesprek of op één van de informatieavonden. Woensdag 7 januari is de eerstvolgende informatieavond in Vught. 

Familieopstellingen
Elke twee maanden geven we een dagworkshop Familieopstellingen. Onder liefdevolle en professionele begeleiding wordt een opstelling een uitnodiging voor een innerlijk veranderingsproces. Er is per dag plaats voor 5 opstellingen. Je bent ook van harte welkom als representant want ook als representant geeft elke opstelling je ervaringen die aansluiten bij jouw eigen groei en ontwikkeling. Kijk op de 
site voor data voor het komende half jaar. 

Reis van de Held
Volgens Joseph Campbell maakt iedereen die zijn 'roeping' volgt een reis van de held. In een 4-daagse workshop ontdek je jouw roeping (je missie of zoals Joseph Campbell het noemt: 'the calling'). Vervolgens doorloop je gedurende de workshop alle stappen die bij de reis van de held horen. Een indrukwekkende workshop voor iedereen die een Master NLP heeft afgerond. Dit jaar staat deze workshop van 19-23 mei op de agenda. Meer informatie tref je 
hier aan. 

NLP Surplus
Om een volgende stap te maken in je persoonlijke groei en ontwikkeling is er NLP Surplus. Een 4-daagse workshop met nieuwe NLP processen uit de vierde generatie NLP, familieopstellingen en structuuropstellingen, meditaties en andere processen. Een echt inzichtgevende en ervaringsgerichte workshop om met je eigen thema aan de slag te gaan en er weer rijker uit terug te komen. Natuurlijk ook heerlijk als je weer in Milonga wilt zijn. Voor iedereen met minimaal een NLP Practitioner. Meer 
info op de site. 

 

 

Activiteiten van The Leadership Factory

om leiderschap over jezelf structureel te zien groeien

The Leadership Factory richt zich voornamelijk op incompany trajecten. Bij alles wat wij doen staat persoonlijk leiderschap centraal. Wij geloven dat je echt eerst bij jezelf moet beginnen. Pas daarna kun je anderen uitnodigen ook leider over zichzelf te worden.

Een kleine greep uit ons diverse programma:

Het trainen en begeleiden van managementteams in persoonlijk leiderschap o.a. vanuit de '7 eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey aangevuld met theorieën en toepassingen om ook werkelijk je eigen patronen te herkennen en te doorbreken. 

Het trainen en coachen van directieleden om samen te groeien in persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.  

Controllers zichzelf laten ontwikkelen tot volwaardig business partner. Dit programma is overigens niet alleen voor business controllers zinvol, ook binnen andere disiplines zoals HRM, ICT, Logistiek is het nodig dat professionals als volwaardig business partner kunnen functioneren. Wij hebben een intensief en effectief programma ontwikkeld dat gagarandeerd resultaat oplevert. 

Leidinggevenden versterken in hun leiderschap en communicatie. Een programma waarin het behalve over persoonlijk leiderschap ook gaat over de kracht van communicatie. 

Timemanagement vanuit een ander perspectief: niet de zoveelste methode maar een training waarin je jouw overtuigingen onder de loep neemt die je belemmeren. En je gaat overtuigingen vinden die jou wel in staat stellen je eigen plan te volgen. We zouden The Leadership Factory niet zijn als we in dit programma niet ook aandacht zouden besteden aan de basis van persoonlijk leiderschap.   

Wij hebben er veel zin in om de mensen die we in 2015 gaan zien en ontmoeten werkelijk te versterken en hen betere leiders te laten zijn. We zullen er alles aan doen wat in ons vermogen ligt om dat te realiseren.

Meer informatie is te vinden op de site

JBL trainingen is onderdeel van The Leadership Factory, een initiatief van Ida Baas. 

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Vul dan het afmeldformulier in.