NLP - reis van de held

NLP Master Vervolg - Reis van de Held

Ik ben o.a. geïnspireerd geraakt door "the hero's journey" van Joseph Campbell en de vertaling naar toepassingen door Robert Dilts en Stephen Gilligan, en de werking van familieopstellingen en het voorouderlijke veld. Vanut die inspiratie heb ik in mei 2014 de workshop NLP Master Vervolg - Reis van de Held gelanceerd (eerst nog onder de titel Master Surplus).
De workshop is erop gericht om zelf  je roeping/missie/oproep (the calling, zoals Campbell het noemt) te vinden en te zorgen dat je deze in je dagelijks leven gaat volgen.

In vier dagen, in alle rust, je eigen heldenreis vormgeven
We volgen de inspirerende en heldere stappen zoals ze in de 'reis van de held' door Campbell zijn beschreven. Bij elke stap zijn processen ontwikkeld om jouw eigen reis te maken, jouw eigen missie/roeping te vinden en die ook te werkelijk te gaan leven. 
Er is veel ruimte en rust gedurende deze dagen. Het tempo waarin we werken ondersteunt het innerlijke proces. En de 'holding environment' Milonga geeft dit alles letterlijk ruimte en ondersteuning.
De workshop wordt gegeven door Ida Baas.  Je kunt deelnemen na het afronden van je NLP Master Practitioner. 

 

your road

 

Werken op een ander level
Bij het maken van jouw eigen reis van de held maken we veel gebruik van het werken met het 'grotere veld', het oneindige veld van inzchten en mogelijkheden waar je je op leert afstemmen. Vanuit NLP ben je dit al gewend en we gaan nu een aantal stappen verder. 

Lees verder bij 'inhoud' wat je in deze workshop kunt verwachten en wat je er uit kunt halen. 

Inhoud NLP Master Vervolg - Reis van de Held

In de workshop van vier dagen komen alle stappen aan de orde van de reis van de held zoals Joseph Campbell die heeft benoemd. En meer...

Vanuit het contact met je kern in verbinding met het grote veld
Met een aantal mooie oefeningen leer je om contact te maken met jouw diepste kern en om van daaruit te denken, te voelen, te luisteren, te spreken, te handelen en om echt in je kern aanwezig te ´zijn´. Vanuit het zijn in jouw kern leer je contact maken met het grote veld, het veld dat de ´mind´ en ´body´ voorbij gaat. Alles wat we vervolgens doen in de workshop, doe je vanuit het contact met jouw kern in contact met het grote veld. Het klinkt misschien wat vaag maar je zult merken dat je dit diep van binnen allang kent en dat je er nu weer bewust contact mee gaat maken. Een soort van thuiskomen. 

Door de oefeningen steeds vanuit het contact met je kern te doen lijkt het alsof de tijd een beetje wegvalt. TIjdens deze dagen is het ook genieten van de rust en de ruimte in jezelf en om je heen. 

in alle rust

Elk leven is een potentiële reis van de held
Op meerdere momenten in je leven kun je als mens ervaren dat we 'geroepen' worden: In meditaties, in persoonlijke groei, in een crisis situatie of in gebeurtenissen die grote indruk op je maken. Als je dan echt vanuit jouw kern luistert, weet je intuitief dat jouw missie op jou ligt te wachten. De reis van de held gaat erover dat je bereid bent deze roep te horen en te volgen. In de workshop werken we hieraan.  

Het horen van je roep, jouw unieke missie
Ervaar hoe het is om echt 'wakker' te worden en de werkelijke roep van je missie te horen (the calling)! Hoe zou het zijn als jij je gaat openen voor wat het leven van je vraagt én wat het leven je te bieden heeft? 

Durf je te commiteren
Het vraagt vaak om moed om je missie te gaan volgen, ook al is het in het klein. Of misschien krijg je te maken met een omgeving die het niet ziet zitten. We doen mooie oefeningen om jouw commitment om je missie te volgen werkelijk en waarachtig te versterken. 

Uit je comfortzone komen (crossing the treshold)
In het nemen van de stappen om je missie, je roep te volgen ga je hindernissen op je weg tegenkomen. je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te komen. In een symbolische oefening krijg je zicht op je grootste belemmeringen en ervaar je hoe het is om deze belemmeringen vanuit je kern te transformeren. 

Het vinden van 'mentoren' en 'sponsors'
Je gaat vinden welke mensen, symbolen, verhalen jou kunnen ondersteunen op jouw weg. Ook doen we een prachtige oefening om krachtbronnen op te halen uit jouw voorouderlijk veld. 

Omgaan met je schaduw
Zodra we onze schaduwkanten echt onder ogen durven te komen in contact met onze kern ga je ervaren welke kracht hierin op jou ligt te wachten. Door je schaduw onder ogen te komen, door er licht op te laten schijnen, kan het uit de schaduw treden en hoeft het je niet meer in de weg te staan. Zo wordt je schaduw een krachtbron.

Verbinden met Archetypen    
Door je te verbinden met archetypen leer je jezelf beter kennen en ontdek je hoe je uit de schaduwkant kunt komen en deze archetypen jou kunnen bekrachtigen.
 

Verder ontwikkelen van je 'Inner Self' als krachtbron 
Je ontdekt welke hulpbronnen allang in jezelf aanwezig zijn om je missie te volgen, om de reis van de held te maken. 

De transformatie
Door het ontwikkelen van nieuwe hulpbronnen, het vinden van je sponsoren/mentoren, door om te kunnen gaan met je schaduw, vanuit je kern in contact met het grotere veld te zijn, begint het proces van actieve transformatie. Je gaat de dingen anders doen. Elke dag een beetje meer.

De terugkeer thuis
Bij elke reis hoort een terugkeer thuis. Leer je stappen te delen, je ervaringen te vieren en door te geven aan anderen wat jou beweegt. 

Wat we doen in de workshop
Bij alle bovengenoemde stappen hebben we mooie oefeningen en processen die de inzichten integreren. Ook de 4 daagse workshop op zich is al een reis van de held. 

Doelgroep
Deze workshop Reis van de Held is voor mensen die al een NLP Master Practitioner hebben afgerond. Deze workshop bouwt namelijk door op inzichten, kennis en vaardigheden die je al in de master hebt opgedaan. Maximaal 10 deelnemers. 

Data NLP Master vervolg - Reis van de Held

 

WANNEER
Is niet meer als aparte training te volgen, is vanaf 2020 geintegreerd in het JBL TopJaar.

 

WAAR
Milonga, Le Coq Banni, 02140 Jeantes, Frankrijk. Tel: 0033 323988 559.
Gastvrouw Marianne van der Hilst en gastheer Fons van Lieshout verzorgen ons fantastisch.
Milonga is gehuisvest in een twee verdiepingen tellend landhuis aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni in Noord Frankrijk, net over de Belgische grens. Het is een kleine 3 uur rijden vanuit Breda. Het landschap met zijn heuvels en dalen ligt in de uitlopers van de Ardennen, de Thiérache. Carpoolen is te regelen. Hier kun je alvast een kijkje nemen op de site van Milonga. 

milonga           milonga buiten mooi

Prijs NLP Master Vervolg - Reis van de Held

Vragen over onze opleidingen en workshops? Neem dan contact met ons op:

06-29 54 58 32

ida@jblt.nl

{foreach training_date} {/foreach}