Sjamaans Reizen

Sjamaans Reizen

Sjamaans reizen is een manier om je eigen vraagstukken op te lossen of er antwoorden op te vinden. Het wordt in vele tradities en werelddelen gebruikt, waarbij de Indiaanse traditie waarschijnlijk de meest bekende is. Je zou het kunnen zien als een meditatie of een halftrance naar je onderbewustzijn. Een manier om dicht bij jezelf te zijn. 
Fons van Lieshout geeft deze workshop.  

Onder begeleiding reizen naar je onderbewuste
De halftrance wordt veroorzaakt door een trommelritme. Dit ritme brengt je naar een andere realiteit en houdt je tegelijkertijd met één been in de gewone realiteit. 
In je reizen word je begeleid door een krachtdier, die je in je eerste reis zult ontmoeten. 

Het vinden van je eigen antwoorden
TIjdens je reis zorgt Fons van Lieshout voor het trommelritme, hij begeleidt ook de voor- en nabespreking van de reizen. Fons helpt  je om je reizen te duiden en stimuleert je om je eigen duiding te vinden en niet de interpretatie van iemand anders. Het gaat erom dat je jouw weg vindt in je onderbewustzijn, in je eigen kennis en je kracht en daarmee jouw antwoord vindt op jouw vragen. 

Fons van Lieshout

Reizen met een vraag voor iemand anders
Ook bestaat de mogelijkheid om te reizen voor iemand anders. Je maakt dan een reis voor een ander met zijn of haar vraag.

Sjamaans Reizen BASIC en ADVANCED
Als je voor het eerst resit bij Fons dan is een Basic Workshop het meest fijn, Je bouwt dan de stappen van het reizen rustig op en Fons faciliteert zodanig dat iedereen de ruimte krijgt zijn/haar manier van reizen te vinden. Je gaat reizen voor jezelf en ook een reis maken voor iemand anders.
Ben je vaker geweest kun je er nog steeds voor kiezen om aan te sluiten bij de BASIC workshop en je kunt ook kiezen voor de ADVANCED workshop. We maken soortgelijke reizen als in de basic workshop en gaan ook een aantal stappen verder, bijvoorbeeld reizen voor zielsdelen. 

Inhoud en achtergrond Sjamaans Reizen Workshop

Begeleid door Fons van Lieshout in Milonga

De wijsheid in jezelf
Er zijn vele mogelijkheden om tot wijsheid te komen. De wijsheid in jezelf of de wijsheid die overal om ons heen aanwezig is. En je kunt je zelfs afvragen: kom jij tot wijsheid of komt wijsheid tot jou?

Sjamaans reizen als weg naar jouw innerlijke wijsheid
Sjamaans reizen is een mogelijkheid om je innerlijke wijsheid tot je te laten komen. De oude sjamanen spraken overigens van werelden buiten zichzelf, van spirits. Wie zal zeggen waar echte wijsheid vandaan komt? In ieder geval niet alleen van schoolonderwijs of leraren die je trainen in je rationele bewustzijn. Niks mis mee hoor! En er is nog meer wijsheid, andere wijsheid, misschien wel echte wijsheid. Teveel rationaliteit kan zelfs je innerlijke wijsheid tegenhouden.

Innerlijke wijsheid in de leegte
We betreden de leegte, de ruimte die Eckhart Tolle beschijft als 'on-beschrijfbaar' en 'on-benoembaar'. Als je 'm kunt beschrijven, dan zit je er toch al naast. Dat ken je vast wel, als je er woorden aan geeft dekt het nooit de lading. Daar waar onze ratio afhaakt en het niet meer snapt of zelfs benoemt als onmogelijk, dan wijs je in de richting die Fons bedoelt. 

Toegang tot jouw innerlijke wijsheid
Toch is het mogelijk je over deze grens van de ratio te laten glijden. Niet begrijpen door het te begrijpen, maar door de acceptatie dat het on-be-grijp-baar is en door helemaal in het nu te zijn.

In deze workshop
Wat Fons je in deze workshop biedt is Sjamaans reizen naar je wijsheid, naar deze 'ruimte'. Veel Sjamaanse reizen putten uit deze wijsheid, jouw wijsheid: 'bewust-zijn' zonder ratio (of slechts een beetje, zodat ons ratio het wel een beetje kan volgen). Met af en toe het betreden van de 'onbeschrijfbare ruimte' wat we eigenlijk al heel vaak doen, maar ons niet herinneren, althans niet met ons ratio. 

Reizen met een vraag
Om in de Sjamaanse wereld te reizen heb je vragen nodig. Je reist om antwoord te vinden op een vraag of de oplossing voor een probleem of hulp bij een issue. De vraag of het probleem is de rationele ingang in de Sjamaanse wereld en het antwoord of de oplossing is onze rationele uitgang uit de Sjamaanse wereld. Tussen deze twee in komt wijsheid naar je toe of wordt zichtbaar voor je. Met andere woorden: je kunt even wijs worden, weer wijs worden, wijsheid her-inneren. 

Een voor jou begrijpbare vorm
Wijsheid komt naar je toe gekleed in het jasje dat bij jou past. Wijsheid verkleedt zich in de sjamaanse wereld vaak als krachtdier of leraar of soms ook als ritueel of..... Een ander kan jou niet vertellen hoe wijsheid voor jou is verkleed, dat kun je alleen zelf ontdekken. 

Je open stellen voor een oplossing 
Fons zegt weleens: "een Sjamaanse reis is de manier om zelf je eigen problemen of vraagstukken op jouw manier op te lossen. Maar eigenlijk kun je je alleen maar open stellen voor de oplossing, je kunt het niet afdwingen. Accepteer dat elk niet opgelost vraagstuk misschien wel de oplossing is voor een groter vraagstuk, dus ben ook blij met de 'zichtbare niet-oplossing'. Je kunt niet bewust in de ruimte van wijsheid stappen. Wat we doen in de Sjamaanse reis is bij wijze van spreke op de grens van ons eigen 'kennen' en 'wijsheid' lopen. In de hoop dat we (per toeval) in de wijsheid belanden. Deze laatste stap kunnen we zelf niet doen, die valt ons toe. Bereidheid om te accepteren dat je je leven lang niet in deze 'ruimte' komt is de goede attitude waardoor 'het' juist wel gebeurt, maar geen garantie. En zo is Sjamaans reizen een goede attitude om je vraag te beantwoorden, maar geen garantie." 

Een voorproefje...
De wijheid in jezelf: 
Als je naar binnen gaat, heel ver naar binnen, zo ver naar binnen als maar mogelijk is........ En dan nog een stukje verder.....
Als je naar buiten gaat, heel ver naar buiten, zo ver naar buiten als maar mogelijk is....... En dan nog een stukje verder.....
Zou je willen weten waar je dan bent?
Ga dan zelf kijken, voelen, ruiken, proeven, horen en gewaarworden.
Alles wat een ander voor je kan doen is een weg wijzen, zelf beslis je welke weg of welke methode je volgt. En de enige die voor jou 'daarheen' kan gaan dat ben je zelf.

Werkwijze
Fons trommelt om de reizen te begeleiden en leidt tevens de voor- en nabespreking. We doen een aantal reizen op een dag en verder is er ruim vrije tijd om je inzichten te verwerken. 

 

Data workshop Sjamaans Reizen

Wanneer
Sjamaans Reizen BASIC: donderdag 9 april om 15.00 uur tot en met zondag 12 april 2015 om 13.00 uur.

Sjamaans Reizen ADVANCED: donderdag 1 oktober om 15.00 uur tot en met zondag 4 oktober 2015 om 13.00 uur

Waar

Milonga, Le Coq Banni, 02140 Jeantes, Frankrijk, tel: 0033 323 988 559

Milonga is gehuisvest in een twee verdiepingen tellend landhuis aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni in Noord-Frankrijk, net over de Belgische grens. Het is een kleine 3 uur rijden vanaf Breda. Het landschap met zijn heuvels en dalen ligt in de uitlopers van de Ardennen, de Thiérache. Carpoolen is te regelen. 

milonga
 

Prijs workshop Sjamaans Reizen

Prijs workshop Sjamaans Reizen

Prijs Workshop Sjamaans Reizen inclusief verblijf op Milonga
€ 328,00 voor workshop en verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
of € 385,00 voor workshop en verblijf op basis van een 1-persoonskamer.

Een factuur wordt naar je verstuurd door Fons van Lieshout, Milonga. 

Alle verblijfkosten zijn inbegrepen. Dit is inclusief overnachtingen, alle maaltijden, koffie/thee/vruchtensappen, fruit en een glaasje wijn of bier bij het diner. 

Workshopbegeleider: Fons van Lieshout.

Vragen over onze opleidingen en workshops? Neem dan contact met ons op:

06-29 54 58 32

ida@jblt.nl

{foreach training_date} {/foreach}