Persoonlijk Leiderschap Trainingen

Peter Drucker heeft ooit gezgd: "De meeste leiders komen er hun hele leven niet achter dat ze slechts één persoon te leiden hebben, namelijk zichzelf". Waarom wij onze leiderschapsprogramma's 'Persoonlijk Leiderschap' noemen? Omdat écht Leiderschap begint bij het leider te zijn over uzelf!

Programma op maat
Ook het programma 'Persoonlijk Leiderschap' wordt op uw doelstellingen afgestemd en op maat gemaakt. Wel zal het altijd de kernelementen van de programma's van The Leadership Factory bevatten. Wij zijn er immers van overtuigd dat alleen verandering van overtuigingen/paradigma's de gewenste gedragsveranderingen garanderen. En daarover gaan we graag met u in gesprek. Deze kernelementen, die in het programma 'Persoonlijk Leiderschap' aan bod komen zijn:

  • Inzicht in eigen denken en handelen/filters
  • Proactiviteit en het vergroten van uw cirkel van Invloed
  • Communicatie met uzelf en anderen
  • Persoonlijke waarden

Kijk voor de uitgebreide omschrijving van bovenstaande bij: "Inzicht in eigen denken en handelen"

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor een aantal andere belangrijke leiderschapsthema's:

Indirecte invloed vergroten
Elk mens heeft een grote indirecte invloed op zijn omgeving. Als leider kunt u kijken naar uw organisatie of naar uw team en u afvragen wat dit zegt over uzelf. Als we meer over onszelf willen weten kunnen we óf in de spiegel kijken óf opmerken wat we zien in onze omgeving omdat wij die omgeving mede creëren. Tijdens het programma 'Persoonlijk Leiderschap' kijken we én in de spiegel én naar onze omgeving. Een uitspraak van Stephen Covey hierover is: "Persoonlijk Leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en waarden en je leven aanpassen en daarmee congruent te zijn".

Learn to Lead Yourself en Lead others to Learn.
Richting bepalen, inspireren, stimuleren en faciliteren.
Peter Drucker zei eens: "Accept the fact that we have to treat almost anybody as a volunteer". Dat zou betekenen dat we meer dan ooit het verschil in organisaties kunnen maken door de manier waarop we in staat zijn te motiveren, te inspireren en te faciliteren. In het programma 'Persoonlijk Leiderschap' leert u hoe u uzelf motiveert en inspireert. En ook op welke manier u die motivatie kunt overbrengen op anderen. 

Waardevolle tools
Het gaat hierbij niet om de 'truc' maar wel over de waarden en overtuigingen die u als leider heeft en uitdraagt. Uw waarden en overtuigingen bepalen immers uw handelen. U leert uw eigen patronen herkennen en erkennen en u krijgt tools aangereikt om uw patronen, indien gewenst, te doorbreken. Met natuurlijk als doel: uw potentieel vergroten en uw kunde te ontwikkelen om ook anderen hun potentieel te laten vergroten.

En nog veel meer...
De reis naar leiderschap loopt niet over een geëffend pad. Dat betekent dat u van ons kunt verwachten dat wij nog veel meer aanreiken dan hier beschreven wordt, steeds op u en uw bedrijf afgestemd. Tijdens deze 'reïs' inspireren, faciliteren en stimuleren wij de route die u hebt gekozen met persoonlijke aandacht. En daar waar nodig met methodieken en tools om uw inzichten om te zetten in actie.

Neem contact met ons op
Wij wisselen graag met u van gedachten. U kunt contact met ons opnemen door middel van het contactformulier of door te bellen met Ida Baas: 06-29545832

Agenda

NLP Practitioner en Persoonlijk Leiderschap

NLP Practitioner en Persoonlijk Leiderschap

opleiding start op
19 april 2023
Milonga
NLP Master Practitioner en Persoonlijk Leiderschap

NLP Master Practitioner en Persoonlijk Leiderschap

start op
12 april 2023
Milonga
NLP Surplus

NLP Surplus

eenmalig 4 dagen voor practitioners en masters
Milonga
Familieopstellingen dagworkshop

Familieopstellingen dagworkshop

Werken met Familieopstellingen, organisatieopstellingen en Walking In Your Shoes
10 februari 2023
Deventer
Walking In Your Shoes Facilitator

Walking In Your Shoes Facilitator

Opleiding tot Facilitator van Walking In Your Shoes.
12 januari 2023
Deventer
Voor meer opleidingen klik hier