Workshop Persoonlijk Leiderschap

Workshop 'eigenschappen persoonlijk leiderschap'

Wil je meer inzicht in jezelf, effectiever worden, je patronen herkennen en nieuwe keuzemogelijkheden ontwikkelen in je gedrag en in je stemming, dan is deze workshop voor jou. 


In dit programma werken we vanuit verschillende theoretische en praktische kaders. Het boek de '7 eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey is studiemateriaal in de training. Ook werken we o.a. met inzichten uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Je gaat je eigen gewoontes herkennen en mogelijkheden krijgen om ze te veranderen. 

We geven deze workshop al 14 jaar. Velen zijn je voorgegaan en hebben profijt van wat ze in deze workshop hebben geleerd. 

Het totale programma beslaat 10 dagdelen. De workshop wordt alleen Incompany gegeven.

Neem voor informatie contact op met Ida Baas

 

Inhoud Workshop 'eigenschappen persoonlijk leiderschap'

Verander de wereld en begin bij jezelf! Niets heeft een betekenis, behalve de betekenis die jij er aan geeft! Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg! Je hebt altijd keuze en er is altijd een andere keuze mogelijk! Je moet weten waar je heen wilt voordat je een effectieve stap kunt maken! Spreuken die wel eens waar zouden kunnen zijn. Maar hoe doe je dat dan?

De bakens, de inhoud en de methodieken om te komen tot persoonlijk leiderschap
In een workshop van 2 x 2 dagen (10 dagdelen) nemen we je mee in het veld van persoonlijk leiderschap waarin jouw ontwikkeling centraal staat.
We volgen onder andere de theorie van Covey en NLP. 

Wees de leider over je eigen leven
Eigenaarschap en Proactiviteit, betekent eigenaar zijn van je eigen gedachten, je eigen stemming en gevoelens en je eigen gedrag. Ons gedrag wordt voor 99,9 % onbewust aangestuurd, dan is het dus wel zinvol om te weten hoe je dit nu doet. Je krijgt daarom in de training inzicht in hoe je meer invloed kunt hebben op jouw onbewuste aansturing. 

Wat wil jij dat jouw unieke bijdrage is?
In het groot en in het klein hebben de meeste mensen de behoefte aan het gevoel om bij te dragen. En als je dat wilt is het ook wel prettig als je weet wàt je wilt bijdragen en hoe je dat kan doen. Hier gaan we vooral al je al aanwezige hulpbronnen aanboren om je doelen te kunnen bereiken. Je gaat kennismaken met de kracht van je eigen voorstellingsvermogen en de effectiviteit van taal. 

Tijd of prioriteit?
Hoe krijg je dat wat je belangrijk vindt ook voor elkaar? Hoe ervaar je tijd van leven? Weten wat je motiveert om iets te doen, welke strategie je daarvoor gebruikt, is al het halve werk. 

Wat is succes, wat is medemenselijkheid, wat is delen
Wat is je verbinding met anderen? Hoe maak je overigens verbinding met anderen? Welke patronen herken je van jezelf als het gaat om het samenspel met anderen? We gaan principes verkennen die je kijk op winnen volledig gaat veranderen. Je krijgt zicht op je schaduwkant, hoe die zich manifesteert en hoe je daarmee om kunt gaan.

Luisteren is een gave die we allemaal hebben
Gek dat we een kwaliteit die we van nature hebben, luisteren, soms hebben afgeleerd. Empathisch luisteren betekent dat je uit je eigen model van de wereld stap en je werkelijk open stelt voor jezelf en voor de ander. 

Meer bereiken met elkaar
Alleen vanuit Eigenaarschap kun je echt gaan samenwerken. Jouw mate van onafhankelijkheid, inzichten in jezelf en mogelijkheden om met anderen te communiceren is bepalend voor de kwaliteit van samenwerking. We zeggen wel eens: wees de collega (of partner) die jij jezelf wenst. Dus eerst leider zijn over jezelf en het dan vermenigvuldigen door samenwerking met anderen.

En dan blijven ontwikkelen
In de natuur kun je het zien: alles verandert, het is een doorlopend proces. En dat is prettig, want er ontstaan dus steeds nieuwe mogelijkheden. Ontdek je mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. 

Data en info workshop persoonlijk leiderschap

Met ingang van 2016 is deze workshop geïntegreerd in de NLP Practitioner en Persoonlijk Leiderschap en wordt niet meer als losse workshop aangeboden. Wel is de workshop mogelijk als in-company training. Bel daarvoor met Ida Baas 06-29545832. 

Kijk hier voor meer informatie over de training NLP Practitioner en Persoonlijk Leiderschap. 

Vragen over onze opleidingen en workshops? Neem dan contact met ons op:

06-29 54 58 32

ida@jblt.nl

{foreach training_date} {/foreach}